Con la tecnología de Blogger.
RSS

sábado, 23 de febrero de 2013

Barcelona ja disposa de menjadors socials a tots els districtes



Barcelona ja disposa de menjadors socials a tots els districtes
La ciutat acaba d'estrenar un nou menjador social al districte de l'Eixample i suma 300 places més disponibles en dos mesos. En total, es fan més de 1.500 àpats diaris als menjadors socials de Barcelona.
Barcelona acaba d'estrenar un nou menjador social al districte de l'Eixample, que disposa de 100 places diàries i obre cada dia de l'any, en tres torns, de 12.00 a 14.00 hores.
Els últims dos mesos, la ciutat ha sumat 300 places més en aquest tipus d'equipaments amb l'obertura de tres nous menjadors. Els altres dos estan situats a les Corts i a Sarrià - Sant Gervasi i també disposen d'un centenar de places diàries cadascun.
"Estem servint 1.540 àpats diaris a la ciutat", ha explicat la tinenta d'alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos.
Així, Barcelona ja disposa de menjadors socials a tots els seus districtes. En total en té disset, amb aquestes tres noves incorporacions, una xifra que s'ha pogut assolir gràcies a l'augment del pressupost destinat a menjadors socials, que s'ha incrementat un 69%.
"La intenció del Govern municipal és continuar augmentant aquest pressupost", ha afegit Fandos, que ha assegurat que els menjadors socials "són una prioritat", i ha aclarit que la falta d'acord en els pressupostos municipals afecta algunes inversions de l'àrea social "però no pas el pressupost destinat a menjadors".
Durant l'any 2012 els menjadors socials de l'Ajuntament de Barcelonavan servir un total de 380.737 àpats a 10.423 usuaris diferents.
Les persones usuàries d'aquest servei són majors d'edat en situació de pobresa o d'exclusió social, persones que viuen en habitatges sense condicions per cuinar o que requereixen un seguiment dels hàbits d'alimentació, i persones sense ingressos que cobren pensions mínimes i no poden cobrir les necessitats bàsiques.
En alguns d'aquests menjadors, com ara el que s'acaba d'estrenar a l'Eixample, els usuaris poden entrar-hi una estona abans de l'inici del servei per assistir als tallers gratuïts que s'hi organitzen al voltant dels hàbits alimentaris o sobre la vida al barri.

1 comentario: